^Πίσω επάνω

logo

 

 

Βιογραφικά στοιχεία  Ο κύριος Πάνος Γαβαλάς
Γεννήθηκε στο Βατραχονήσι, που είναι γνωστό σήμερα ως τη συνοικία της Αθήνας Μετς. Ο πατέρας του ήταν από τη Φολέγανδρο και η μητέρα του από την Ικαρία. Σε παιδική ηλικία πρωτοασχολήθηκε με τη φυσαρμόνικα στους προσκόπους και αργότερα με τις χαβάγιες με τις οποίες έκανε καντάδες. Στη διάρκεια της κατοχής εντάχθηκε στον ΕΛΑΣ.

 
Ερμήνευσε γνωστά τραγούδια όπως: «Σήκω πάνω κάτσε κάτω», «Στο σταυροδρόμι», «Δε με πονάς», «Φύγε κι άσε με», «Πήρε φωτιά μια καρδιά», «Άσε με πια», «Λαϊκό τσα-τσα», «Κάθε λιμάνι και καημός», «Όνειρο δεμένο», «Οι Γλάροι», «Άμα θες να φύγεις φύγε», «Γλυκέ μου τύραννε», «Εγώ είμαι ένα παλιόπαιδο».[2] Ίδρυσε τη δισκογραφική εταιρία "Σονάτα"

Πάνος Γαβαλάς : μεγάλη λαϊκή φωνή, ξεχωριστή, με στυλ κι ύφος εντελώς προσωπικό.Ο Γαβαλάς υπήρξε "αριστοκρατικός" ερμηνευτής, απ' την άποψη ότι ακόμα και τον πόνο τον τραγούδησε με αξιοπρέπεια και ποτέ με ..κλάψα (πράγμα που έκανε ο Καζαντζίδης)μολονότι στη φωνή του υπάρχει έντονο το λυγμικό στοιχείο.Ο Γαβαλάς, στις κορώνες του, διαλέγει να εκφέρει τα τελικά "α", "ο", "ι" στρογγυλεμένα και βελούδινα για να γίνει περισσότερο εκφραστικός, ενώ θα μπορούσε άνετα, να ..καζαντζιδίζει και να "σπάει" τα μικρόφωνα, αφού και μέταλλο διέθετε, αλλά κι όγκο φωνής απερίγραπτο.
Μεγάλος λοιπόν , μέγιστος Έλληνας ερμηνευτής, ο Μπιθικώτσης με τα ..έπη του Μίκη που τρύπωσαν στο λαρύγγι του.
Μεγάλος, μέγιστος Έλληνας τραγουδιστής ο Καζαντζίδης με την ανεπανάληπτη φωνή του, που δεν ευτύχησε εντούτοις να πει και τα μεγάλα τραγούδια που είπε ο Μπιθικώτσης, φερειπείν.
Μεγάλος, μέγιστος Έλληνας ΛΑΪΚΟΣ τραγουδιστής ο Πάνος Γαβαλάς που τραγούδησε τη φτώχεια, τον έρωτα και τον πόνο, ελληνικά, τουτέστιν με λεβεντιά αντίστοιχη μ' εκείνη που συναντάει κανείς μονάχα στα Πωγωνίσια.

Δισκογραφία

    1966-Οι Γλάροι
    1967-Η πόρτα ανοίγει
    1967-Τραγουδά Πάνο Γαβαλά
    1968-Κεχριμπαρένιες χάντρες
    1968-Πενιές καημοί και όνειρα
    1970-Μια φορά μονάχα ζούμε
    1970-Πάνος Γαβαλάς
    1970-Πήρε φωτιά μια καρδιά
    1971-Σήμερον σ΄ αυτόν τον δίσκο
    1971-Στο καπηλειό στο Πέραμα
    1975-Σεμνά και ταπεινά
    1976-Οι Επιτυχίες μου
    1976-Εμπρός γκρεμός και πίσω ρέμα
    1977-14 Χρυσές Επιτυχίες
    1977-Λαϊκές συγκινήσεις
    1978-Τα Καλύτερα μου τραγούδια
    1979-Επίκαιρα και λαϊκά
    1980-Ένας σταθμός
    1982-Αξέχαστες Επιτυχίες
    1982-Μια περιπέτεια
    1983-Αξέχαστες Επιτυχίες 2
    1984-Είναι ώρα για αγκαλιά
    1984-Η Χρυσή εποχή 1954-1961 Νο 1
    1984-Η Χρυσή εποχή 1954-1961 Νο 2
    1985-Η Χρυσή εποχή 1954-1961 Νο 5
    1985-Η Χρυσή εποχή 1954-1961 Νο 15
    1986-Μια ανάσα
    1987-Λαμπράκη-Δυο δυο
    1989-Τραγουδώντας τις εποχές 2
    1991-Οι Μεγάλες Επιτυχίες
    1992-Αγγελόπουλος-Μαζί
    1993-Συγχαρητήρια
    1994-Από τους θησαυρούς των 45 στροφών
    1994-Δισκογραφία Τσιτσάνη 8 (Πάνου - Γαβαλάς)
    1994-Λαϊκές συγκινήσεις-Μια περιπέτεια
    1995-Επιτυχίες από τις 45 στροφές Νο 1
    1996-Επιτυχίες από τις 45 στροφές Νο 2
    1995-Τα πορτραίτα της Μίνως ΕΜΙ-15
    1996-Τραγούδια Από Τις 45 Στροφές
    1996-Μεγάλες Επιτυχίες
    1997-Τραγούδια Από Τις 45 Στροφές Νο 2
    1997-Έτσι είναι πάντα μ΄ ένα Αντίο
    1998-Οι Μεγάλες φωνές του Ελληνικού τραγουδιού
    1998-Τραγούδια Από Τις 45 Στροφές Νο 3
    1999-Πάλι με χαράματα
    2000-Τραγούδια Από Τις 45 Στροφές Νο 4
    2001-18 Μεγάλες Επιτυχίες
    2002-Μεγάλοι Έλληνες Ερμηνευτές Νο 3
    2003-22 Μεγάλες Επιτυχίες
    2005-Κάθε καημός και δάκρυ
    2006-14 Μεγάλα τραγούδια
    2006-Ανθολογία - 1926-1988 (4 Cd)
    2007-Από τις 78 στροφές (1954 - 1960) (4 Cd)
    2008-Αναπολώντας τα παλιά
    2009-Το Ελληνικό τραγούδι Νο 11

Support Joomla!
Contribute!
Joomla! Books
Books!
Μαρία Ξεναγός της ρώμης
Copyrigcht © 2019 RADIOMETANASTHS - Music Passion