^κορυφή

logo

Τυχαία εικόνα

24.jpg

Ελληνόφωνος ξεναγός της Ρώμης

Κάνε την δική σου εκπομπή !

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
Joomla! Slideshow

Η Πόλυ Πάνου (28 Οκτωβρίου 1940 - 27 Σεπτεμβρίου 2013) ήταν Ελληνίδα λαϊκή τραγουδίστρια (ρεμπέτισσα).

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Οκτωβρίου 1940, όμως μεγάλωσε στην Πάτρα. Το πραγματικό της όνομα ήταν Πολυτίμη Μπίθα (κατά άλλους Πολυτίμη Κολιοπάνου).

 

Η ζωή της

Μπήκε στη δισκογραφία με το Πήρα τη στράτα την κακιά (1952) του Μπιθικώτση. Συνέχισε με το Να πας να πεις της μάνας μου του Ζαμπέτα- Τσάντα (1956) και Τα αδέλφια δε χωρίζουνε, Τα λιμάνια, Το δαχτυλίδι, Άλλα μου λεν τα μάτια σου, Ένα σφάλμα έκανα, Εσένα δε σου άξιζε αγάπη, Ο κόσμος όλος με κατακρίνει και άλλα.

Ίδρυσε, αρχικά μαζί με τον Πάνο Γαβαλά, τη δισκογραφική εταιρεία «Βεντέτα»[1]. Σημειώνεται ότι η Πόλυ Πάνου ήταν η πρώτη που τραγούδησε τα "Παιδιά του Πειραιά"[2], που έγινε αργότερα διεθνής επιτυχία.

Απεβίωσε στις 27 Σεπτεμβρίου 2013 στην Αθήνα ύστερα από μάχη με τον καρκίνο.

 

Δισκογραφία

ΈτοςΔίσκος
1968 Πάμε σε κέντρα κοσμικά
1971 Σήμερον σ' αυτόν τον δίσκο
1974 Τελεία και παύλα / Λαϊκές αναμνήσεις
1976 Ο έρωτας δεν είναι αμαρτία
1977 14 χρυσές επιτυχίες / Και τώρα μόνη
1979 Επικίνδυνη αγάπη
1982 Αξέχαστες επιτυχίες
1985 Τι να μας κάνει μια ζωή
1987 Δυο δυο
1990 Παράνομη αγάπη
1992 Επιτυχίες 1957-1967
1994 Δισκογραφία Τσιτσάνη Νο8 Cd 1
1996 Μέσα από τις 45
1997 Μεγάλες επιτυχίες
2000 Αυτά που ήθελα να πω
2007 Από τις 78 στροφές 2 cd
2009 Τα πορτραίτα της MINOS- EMI No2
2011 Οι αυθεντικές φωνές του λαϊκού τραγουδιού Cd10 /
32 μεγάλες επιτυχίες Cd1
Copyrigcht © 2016 RADIOMETANASTHS